PSV C.R.E.Z. Rotating Header Image

Zwemles bij P.S.V. C.R.E.Z.

Zwemles bij PSV Zwemsporten afdeling C.R.E.Z. is al jaren een begrip in Eindhoven en omgeving. Kinderen  die  het Zwem-ABC of de diploma’s zwemvaardigheid willen behalen kunnen terecht op donderdagavond in de Tongelreep en volwassenen die  het Zwem-ABC of de diploma’s zwemvaardigheid willen behalen kunnen terecht op dinsdagavond in het ir. Ottenbad en bij voldoende belangstelling op donderdagavond in de Tongelreep.

Het zwemmen wordt algemeen gezien als een vorm van lichaamsbeweging waaraan plezier wordt beleefd. Binnen de vereniging PSV zwemsporten stelt de Commissie Recreatief en Elementair Zwemmen  zich ten doel haar leden gelegenheid te geven tot het volgen van zwemles en het beoefenen van het zwemmen onder deskundige leiding.

De kinderen en/of volwassenen moeten daar waar mogelijk naar eigen aanleg, interesse en mogelijkheden kunnen leren. De bedoeling hiervan is dat men het zwemmen als plezier gaat ervaren.Binnen de mogelijkheden dienen de kinderen en/of volwassenen zoveel mogelijk gelegenheid te krijgen tot kennismaking met allerlei vormen van de zwemkunst. We denken hierbij aan spelen, springen, zwemslagen, waterpolo en dergelijke. De kinderen krijgen de gelegenheid tot het ontdekken van een waardevolle en plezierige vorm van vrijetijdsbesteding voor nu en later.

Zwemles voor kinderen

Bij PSV C.R.E.Z. kunnen kinderen vanaf 4 jaar en drie maanden  zwemles volgen. Om te leren zwemmen moeten de kinderen eerst aan het water wennen, waarna zij de basis elementen van het zwemmen leren, Hiervoor zijn er 4 leergroepen van ieder 13 lesweken. Tijdens de zwemles kunnen de ouders kijken. Meer hierover leest u hier.

 Kikkervisje    Pinquin     Krokodil    Orka

Kikkervisje
Pinguïn
Krokodil
Orka

Zwem ABC.abc diploma

Het nationaal Zwem-ABC bestaat uit 3 diploma’s: A, B en C. Met ieder diploma is uw kind een stapje verder op weg om een echte waterrat te worden.

Maar pas bij diploma C is uw kind helemaal vertrouwd en veilig in en rond water. Het behalen van het volledige Zwem-ABC is noodzakelijk voor een leven lang veilig zwem- en waterplezier.

Bij het totale Zwem-ABC worden er 4 slagen aangeleerd, de rugslag, borstcrawl rugcrawl, en de schoolslag. Daarnaast leert uw kind bij ieder diploma een paar survival vaardigheden, zoals de koprol en het zwemmen met kleren aan.

De datums van het diploma zwemmen ABC vind u hier. Belangrijk zijn ook de huisregels omtrent het diploma zwemmen, lees die door voordat uw kind afzwemt.

Diploma A
Diploma B
Diploma C

zwemles

Zwemvaardigheid.

Is uw kind een waterrat? Dan kan het, na het behalen van het van het Zwem-ABC nog verder gaan met het volgen van zwemles voor het diploma zwemvaardigheid 1-2 en 3.
Bij deze serie diploma’s leren de kinderen extra zwemslagen zoals de vlinderslag en de samengestelde rugslag. Ook wordt er nog dieper ingegaan op de reeds eerder aangeleerde slagen, door o.a. techniek en conditie verbetering.
Daarnaast wordt er gedaan aan een stuk survival: Hoe houd ik mij boven water in noodgevallen met kleding aan?
De lessen zwemvaardigheid worden momenteel alleen op donderdagavond in de Tongelreep gegeven.

De datums van het diploma zwemmen vind u hier.

Zwemvaardigheid 1
Zwemvaardigheid 2
Zwemvaardigheid 3

Zwemles voor volwassenen.

Het klinkt misschien overbodig, maar onze instructeurs beseffen heel goed hoe moeilijk de drempel kan zijn om op oudere leeftijd nog met zwemmen te gaan beginnen. Het is mogelijk om in kleine groepjes een programma af te werken naar eigen aanleg, interesse en mogelijkheden. Er is ook de mogelijkheid om te leren zwemmen in een aangename watertemperatuur van ongeveer 30 graden. Als u wilt kunt u natuurlijk ook nog de zwemdiploma’s halen.

Voor meer informatie over zwemles voor volwassenen: neem vrijblijvend contact op voor dinsdagavond met ottenbad@psvcrez.nl en voor donderdagavond met tongelreep@psvcrez.nl